Subscribe to RSS

Оценете с точност ефективността на вашия интернет


Няма начин да не сте се питали дали скоростта и качеството за което плащате на вашият интернет доставчик е толково добро, колкото е представено на брошурите и гарантирано при подписване на договор. Е, това вече може да бъде измерено.  С новата европейска кампания  на http://www.samknows.eu  ни се предоставя възможността съвсем точно да оцениним ефективността на широколентовата ни връзка.

Компанията предоставя на регистриралите се доброволци специално разработено устройство, оценяващо широколентовата връзка, което може да се включи в наличния модем/маршрутизатор. То се нарича „Whitebox“ (Бялата кутия) на SamKnows. След успешно инсталиране на „Whitebox“  вие ще имате достъп до всички събирани данни за ефективността на Вашата широколентова връзка. Whitebox Samknows

Общата цел на кампанията е  Европейската комисия и SamKnows да предоставят на Европа надеждна и точна статистика за ефективността на широколентовата връзка в Европа.

Ако вече сте един от тези които са решили, че искате да участвате в кампанията, трябва предварително да се запознаете с условията и прочетете внимателно изискванията. Подробна информация и всичко свързано с кампанията може да намерите на http://goo.gl/qM2F7

Facebook премахва приложението “Дискусия”


Facebook обяви, че на 31 октомври  приложението “Дискусия” ще бъде премахнато. Резултатите от няколко месечно излседване на поведението на потребителите е довело до това решение.

Голяма част от дискусиите и  коментарите се случват реално на стната на потребителите, без да се използва приложението.

От тази седмица е налична и нова функция „Friend Activity”. Чрез нея се показват броя на последните активни  фенове,  кото са харесали или
сподели вашите постове.

И както Facebook съобщава за всички промени  с краткото изречение „Правим фен страниците по-добри.“ , ние ще продължаваме да ги следим и очакваме с нетърпение.

Идея за ново поколение 3D принтери от Origo. Поглед в бъдещето!


Концепцията която ни представят Origo е невероятна. Тя е като един поглед в бъдещето ни. Младите дизайнери на компанията  – Artur Tchoukanov и Joris Peels ни представят идята си за създаване на уникален 3D принтер.

Част от обещанията им са 3D принтера да ползва екологично чисти материали, да е достъпен като цена и изключително леснен за употреба.  Представителното им видео е насочено към идеята, че и малките мечтатели ще имат възможност да мигновенно да реализират идеите си. А, какво по-добро от играчка сбъдваща мечти…

Линк към официалното видео: http://www.origo3dprinting.com/

Отново пример, че човешкия  ум – няма граници! Останалите коментари оставяме на вас!

Снимки: http://www.origo3dprinting.com

 

Facebook с нова функция за следене на споделянето


От няколко дни Facebook тества нова функция с която ще е възможно да следите и споделянето на линковете.  Чрез тази опция всеки потребител ще вижда статистика под  всеки пост. Там ще са изведени  броят на споделянията и кои от вашите приятели са споделили на стената си вашият линк. Функцията за момента е активна за всички новорегистрирали ли се потребители и поетапно ще се добавя и към всички останали профили.

 

iPhone 5 – Новата концепция


iPhone 5 – невероятно тънък (повече отколкото си представяте),  лазeрна клавиатура и възпроизвеждане на холограми са само част от бъдещите функции.

За сега може само да изгледаме това невероятно видео.

Цялото видео може да видите на следния линк:  iPhone 5 concept

 

Какво е вашето мнение за  представянето на новата концепция на iPhone 5? Както се казва – Nice, a?!

Nokia търси композитор за новия си рингтон. Това може да си – ти!


Мобилният гигaнт Nokia обяви, че  е готов да смени така познатия на всички стандартен рингтон. Конкурсът е отворен за всички желаещи готови да изпрoбват своите музикални дарби и вложат много вдъхновение и креaтивност. От компанията уточниха …”Мелодията трябва да е свежа, вдъхновяваща, оригинална и ремикс на оригиналното звучене”…

Ако вече в главата ви се въртят идеи и сте готови да композирате, почакайте само минута и прочетете следващите редове..! Следва още вдъхновение…финансово. Nokia официално обяви, че награди ще получат всички класирали се до 6 –то място. Утешителната награда е в размер на $1000 за всеки един от петимата класирали се. Голямата награда за композитор на новия рингтон е в размер на $10 000!

Крайният срок за участие преди старта на гласуване за новия Nokia рингтон е 2 октомври 2011 г. Гласуването за всички предложения ще бъде официално обявено на уебсайта на компанията. От участниците с най-много гласове комисията от музиковеди ще определи и финалните победители. От тях ще се излъчи и големия щастливец.

Новият рингтон на Nokia ще „запее” от всички нови телефони, който ще излязат на пазара през 2012 година.

Предполагаме, че вече си тананикате различни музикални фрази и мислите ви са насочени към това, че със сигурност може да победите жестоката конкуренция…

Успех на всички вдъхновили се, а останалите като нас – само музикални потребители остава  да чакаме..

 

Новата версия Firefox Aurora за Windows, Mac, Linux и Android е вече налична за даунлоад и тестване


Най-новите и последни приложения и добавки към тази нова версия Firefox Aurora са опции свързани с възможността на всеки потребител да има повече контрол на интерефейста и third-party add-ons. В ъпгрейда  е наблегнато и на HTML5 технологиите, подобряването на производителността и стабилността на HTML5 media elements, ъпдейти на WebSockets protocol и adds CORS поддръжката на WebGL. Всичките тези ъпдейти правят Firefox Aurora еднин от най-обещаващите, удобни и сигурни браузъри.

Обещанията на разработчиците са и Firefox Aurora да е с от 30 до 50 % по икономична и да използва минимално ресурсите на компютъра. Сега е време за тест и споделяне на впечатленията, независимо позитивни или негативни са те.


Skype пусна Wi-Fi приложение за iPhone, iPad, iPod Touch


Неотдавна Skype обявиха, че Skype WiFi е вече достъпен в Apple’s App store. Това приложение е много подходящо за хора, които са винаги в движение, пътуват по работа или удоволсвтие и имат нужда да ползват достъп до интернет.

Едно от предимствата, с които се похвалиха разработчиците е възможността чрез закупуване на Skype Credit да се ползват над 1 милиион WiFi точки за достъп до интернет по целия свят. Това включва хотели, летища, гари и автогари, аудиотирии и конферентни зали, барове и ресторанти. Хубава новина е, че Skype Credit-ите се ползват само за времето, в което ползвате достъпа. Вече не е необходимо да си купувате ваучери за час или ден, които няма да успеете да използвате изцяло или са крайно недостатъчни.

Първоначалните обявени цени за WiFi access  старират от US$ 0.06/4p/€0,05 за минута, като няма ограничение в скоростта, ъплоуда и даунлоуда по време на ползването.

Необходими стъпки за да започнете да използвате Skype WiFi:

 • Отидете на App Store и изтеглете Skype WiFi app
 • Отворете Skype WiFi app на вашия  iPhone, iPod Touch или iPad
 • Логнете се с вашият Skype акаунт, ако нямате такъв може да си създадете на Skype.com
 • Приложението вече на линия и вие сте на линия
 • След като приключите работа и ползването на услугата натиснте „Disconnect”

 

Източник: http://www.skypehelp.com/skype-download/skype-wifi-now-available-on-iphone-ipad-or-ipod-touch/

Какво планираме да добавим в сайта в скоро време?


Вчера беше ранна, много ранна бета на сайта. Благодаря на всички за приятните отзиви и конструктивна критика. Ето някои от забележките, по които смятаме да поработим:

 • Трябва да експерементираме малко с търсачката, за да видим кое е най-удобно, дали град да е най-отгоре или да остане както е сега. Ако имате някакво мнение по въпроса, оставете коментар!
 • Малък проблем при отварянето на wifi точка от началната страница на български – препраща в английската версия на сайта.
 • Таб Блог не води там, където искаме – вместо към съобщението, което четете в момента, отваря началната страница….без коментар ;-)
 • Възможност за разширяване на прозореца с каратата с резултатите при търсене – наистина ще е много по-удобно ако размерът на картата се удвои примерно.
 • При добавяне на нова точка ако градът и кварталът, за които искате да добавите точка не са въведени предварително от нас, е невъзможно да бъде добавена точката.
 • Пояснителни страниции, рекламна тарифа и още много други…….

Ако забележете някаква друга нередност, моля да ни оставите съобщение или да напишете коментар.

Какво планираме да добавим в обозримото бъдеще:

 • Възможност за очертаване на регион, в който има достъп до безжичен Интернет – примерно в някои паркове вече има такъв и ни се иска да можем да посочим точно в кои части на парка има връзка.
 • добавяне на wiki редактор за вече добавените точки – възможност потребителите на сайта да допълват и обновяват информацията за точките в сайта
 • Работим върху мобилна версия на сайта, включително верися за iPhone.  Повече от необходимо е да имаме такава, ще се радвам скоро да можем да пуснем алфа, ако някой иска да тества, нека ни остави коментар и ще го добавим като тестер.

wifi-spots с блог


wifi-spots.net вече има блог. Тук ще се постараем да информираме ползвателите на сайта за нови функционалности, които плануваме да добавим към сайта. Ще може да оставите и вашия коментар или мнение за услугите които предлагаме в сайта. Не на последно място смятаме да публикуваме често информация относно  wi-fi и wi-max технологията – нововъведения, интересни решения и устройства.

Надяваме се този блог да съдържа интересна информация и да бъде полезен. Ако някой иска да списва заедно с нас, запознат е с технологията, нека да ни пише на team@wifi-spots.net, и ще обсъдим възможността да се присъедени към тима ни.

Пожелваме си успешен старт на това начинание!